Over mij

Ik heb vele hobby’s, maar van acteren en schilderen heb ik op late leeftijd mijn professie gemaakt en ben ik nu nog actief.

In 1985 ben ik begonnen met schilderen bij verschillende docenten. Allereerst met aquarel daarna olieverf en vervolgens met acryl. In de tussentijd volgde ik een cursus zijde schilderen en enkele workshops bij Zijdar in Franeker. Door zelfstudie heb ik me daar verder in ontwikkeld. De schilderijen en sjaals verkoop ik sinds jaar en dag op kunst- en creatiefmarkten door het hele land.

Op zeventienjarige leeftijd werd ik lid van de Losserse toneelvereniging O.B.K. (oefening baart kunst), nu De Rommelpot. Ik ben al meer dan 50 jaar lid en speel nog jaarlijks in een nieuwe voorstelling.

Al op jonge leeftijd hield ik graag voordrachten in het Twentse dialect. Als poetsvrouwen van het gemeentehuis droeg ik samen met Grady Benschop een aantal jaar bij aan het traditionele Carnavalsgala in Losser. Een personage waarmee ik bij speciale gelegenheden en op verzoek van verenigingen nog altijd optreed is Mrie van Graads van Schuttersbeernd.

Op mijn tweeënzestigste werd ik na twee open audities gekozen voor een van de hoofdpersonages, Minie Wildspieker in de regiosoap Van jonge leu en oale groond van regisseur Johan Nijenhuis. Een heel bijzondere ervaring.

In 2012 en 2013 speelde ik in de regionale serie “Groote markt 30” als de moeder van de caféhouder Geert Grotestroek.