Marno creatief

Zijde schilderen is mijn grote passie. Dagelijks ben ik te vinden op de zolder van mijn huis in Losser. Aan een sjaal werk ik 1 tot 4 uur. Na het schilderen fixeer ik de kleuren door ze in papier te pakken en in de snelkookpan met stoom te verhitten. De rechthoekige sjaals hebben de afmeting 90 bij 90 cm en 40 bij 180 cm, daarnaast maak ik ook voorgevormde sjaals. Ik maak gebruik van vier soorten zijde: Crêpe de Chine, Ponge 6 of 8, Satin en Chiffon zijde.

De sjaals verkoop ik in de weekenden op kunst en creatief markten door het hele land. Ik geniet erg van het contact met mensen en de verkoop zorgt ervoor dat ik mijn hobby kan bekostigen. Ik verzorg tevens gezellige middagen c.q. avonden voor Vrouwen- en Ouderenverenigingen. Daarin vertel ik een uurtje over mijn belevenissen in de serie Van jonge leu en oale groond, hoe het is gekomen, grappige voorvallen tijdens draaiperiode en wat er daarna allemaal gebeurd wanneer je bekend raakt. Vervolgens laat ik mijn zijden sjaals zien en vertel ik over de zijdesoorten en wat er allemaal komt kijken bij de productie en bewerking van zijde. Aanwezigen kunnen na afloop werk kopen.

Heeft u belangstelling voor zo’n leuke middag, houdt u dan rekening met een tarief van €175 inclusief reiskosten. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen: 05353 84768 en marietjenoordkamp@gmail.com

mijn agenda in 2019

18-19 mei: Frida Pelgrim Kunstfair Vorden

9 juni: Kunstmarkt Volkspark Enschede

7 juli: Berenschot Winterswijk

13 juli: Kunstmarkt Sellingen

26-28 juli: Flora Ootmarsum