Actrice

Acteren is net als zijde schilderen in de eerste plaats mijn hobby. Zeker een keer in het jaar speel ik mee in een voorstelling van toneelvereniging de Rommelpot in de muziekschool in Losser.

Naast het amateurtoneel heb ik in twee regionale tv-series meegespeeld, de soap Van jonge leu en oale groond (2005-2009) als Minie Wildspieker en de komedie Groote markt 30 (2012-2013) als de moeder van kroegeigenaar Geert Grotestroek. Van oktober 2015 tot maart 2016 zendt RTV Oost de herhaling uit van de soap Van jonge leu en oale groond.

Ook treed ik regelmatig in kostuum op met Twentse voordrachten voor verenigingen in de regio. Mijn personage, Mrie van Graads van Schuttersbeernd houdt een buut, oftewel een komisch verhaal waarin zij traditionele Twentse voordrachten en grappige voorvallen samensmeedt.
Heeft u belangstelling voor een Twentse buut, bel dan 0535384768 op mail marietjenoordkamp@lijbrandt.nl. Voor een optreden van ongeveer 2 uur (inclusief een korte pauze) vraag ik een vergoeding van €175 inclusief reiskosten.